Kawa ziarnista z prowincji Chanchamayo położonej w środkowym Peru. Wytwarzana przez małych producentów. Uprawiana na wysokości ok. 1200 m n.p.m. Profil smakowy: kwiaty, słodycz, aksamitne body, dobry balans.
Liściasta owocowa herbata z cynamonem, skórkami owoców dzikiej róży, oraz hibiskusem Wysoką jakość herbat Eilles Tee zapewniają najlepsze zbiory pochodzące z najżyźniejszych obszarów uprawnych na świecie. Dzięki temu powstaję wyjątkowe herbaty o niezwykłych właściwościach, czerpiących wprost z natury.
Olej rzepakowy z orzechem – tłoczony na zimno z rzepaku uprawianego tradycyjnymi metodami na śląsku cieszyńskim. Proces tłoczenia przebiega powoli dzięki czemu nasiona nie podlegają podgrzaniu, a my zatrzymujemy maksimum smaku oraz wszystkie drogocenne właściwości. Dzięki bardzo powolnemu procesowi tłoczenia, ziarna nie są podgrzewane na żadnym etapie produkcji, co nie zaburza naturalnego aromatu rzepaku.
Ocet gruszkowy – naturalny, żywy ocet z gruszek które poddajemy naturalnemu procesowi fermentacji, bez dodatku drożdży. Fermentacja alkoholowa przy otwartym procesie produkcji i stałym natlenieniu dzięki bakteriom z rodziny Acetobacteraceae postępuje w cichą fermentację octową. Powolny proces trwa od kilku do kilkunastu tygodni. Po zakończonej fermentacji octowej ocet dojrzewa od trzech do dwunastu miesięcy.
Tabliczka czekolady – wykonywana ręcznie z najdelikatniejszej w smaku, mlecznej czekolady z liofilizowanymi malinami. Jest doskonałą propozycją na wyjątkową słodką chwilę przyjemności dla każdego dziecka i nie tylko…